Parvelleella on alkanut melkoinen kukinta. Ehkä sittenkin saamme vielä joitain kasveja tuottamaan siemeniä ensi vuotta varten. Koska melkoinen lauma kukkahippejä on toivonut päivitystä ajattelin antaa heille koko rahan edestä. Jos haluatte jostain tietystä kukasta paremman kuvan esim. taustakuvaksi niin käyn ottamassa uuden tarkemman ja isomman. Ilmoittakaa rohkeasti vaan.

Sitten toinen asia. Mietin tuossa aamulla, että taisi sittenkin tulla vastatuksi väärin PV:n psykologisissa testeissä siihen yhteen kysymykseen. Olen ilmeisesti sittenkin puutarhuriainesta tai ainakin pidän noiden kasvien kasvattamisesta. Chilit ovat vielä hirvittävän mielenkiintoinen tarkastelun kohde, koska melkein kokoajan tapahtuu jotain muutosta. Aluksi saa jännittää lähteekö siemen itämään. Pian saa odottaa millainen kasvista tulee, kasvaako se ollenkaan vaan jääkö pieneksi kirpuksi. Nuppujen ilmestyminen aiheuttaa kutinaa - varistaako kasvi nupun pois vai jaksaako tehdä kukan. Millainen kukka siihen ilmestyykään? Jos näin pitkälle on päästy saa puutarhuri hääriä pumpulipuikon kanssa pölyttämässä. Rusikoinkohan liikaa - meniköhän kukka piloille, otinkohan väärän tikun? Pian kukka kuihtuu ja saa odottaa josko chilissä riittäisi vielä ytyä marjan tekemiseen. Pahus marjanhan se tekee, mutta ehtiiköhän se kypsyä eikä jää vain pieneksi kurtuksi. Ja kaiken kruunaa ja yllätyskertointa lisää uuden chililajin kasvattaminen. Ennalta on paha arvata miten ruojake kasvaa ja millaiseksi kukat sekä marjat muodostuvat. Harmittaa vain ettei tätäkään harrastusta ole tajunnut aloittaa aiemmin, chilejä kun on tolkuton määrä.

Jos jaksoit lukea koko edellisen liturgian niin hyvä. Locatossa on nyt kolmisenkymmentä kukkaa ja ainakin yksi marjan alku. Jalapeñoissa on myös marjan alku. Iso Cap 1151 tekee kukkia samoin kuin PI 441551. Aji Cristaliin on ilmestynyt kukka samoin kuin metkan väriseen Bolivian Rainbowiin.

Kuvia kukista ja Locatosta []

Päivitti Isohaba T