Heippa pitkästä aikaa. Viime päivinä, ehkä reilun viikon verran, on ollut tosi lämmintä. Päivisin on ulkona parhaimmillaan ollut lämmintä lähemmäs 25 astetta. Parvekkeella on tietystikin ollut tosi lämmintä myös, suorastaan kuumaa, ja chilit ja tomaatit on päässeet ulkoilemaan. Ihan viimepäivinä ja öinä ne on jopa saaneet olla yön parvekkeella. Parvekkeen ovi on tosin ollu auki ja parvekeikkunat kiinni, ettei lämpötila vaan laskisi liian alas. Tosin tuskin siitä olisi ollut pelkoa, koska esim. viime ja edellisenä yönä (klo 03.00) lämmintä oli ilmatieteenlaitoksen nettisivujen mukaan ollut vajaat 10 astetta. Lisäks tiistai- (9.5.) ja keskiviikko- (10.5.) aamuina, kun oon kuuden aikaan herätessäni kattonut lämpötilan parvekkeelta, siellä on ollut noin +20 astetta.
Tän lämpimän jakson aikana on puihin tullut lehdet, ja parvekkeelta kattoessa on tosi kaunista! Etenkin kuuden aikaan aamulla herätessä on tosi mahtavan näköstä, samoin kun illalla, kun näyttää jo ihan kesäyöltä =)
Chilit ja tomaatit on luonnollisestikin tykänneet olostaan aurinkoisella parvekkeella tosi paljon. Hauskaa on se, että tomaatin alut on heti alusta lähtien tolkuttoman paljon vahvempia kun viime vuonna kun ne on nyt saaneet paljon valoa heti itämisestään lähtien. Tomaatithan laitettiin tänä vuonna monesta syystä (etenkin laiskuudesta) johtuen vajaata kuukautta myöhemmin kun viime vuonna. Toivottavasti se ei kuitenkaan vaikuta satoon! Nyt ne on ainakin koko olemassaoloaikansa saaneet paljon valoa.
Chilit on myös vahvistuneet vaikkakaan ei lähellekään samoihin mittoihin kun Juhalla. Kaikkein parhaiten on kasvaneet omista viimesyksysistä siemenistä kasvatetut cayenne long slimit.
Toni kävi tänään Malmelinin Jannen kanssa Myllyssä ja saatiin 3 x 55 litraa puutarhamultaa. Kiitos siis Jannelle. Saadaan sitten chilit ynnä muut isompiin purkkeihin, kun se aika koittaa. Tosin vielä ei ole mitään hätää, kun maitopurkeissa on ihan hyvin vielä tilaa.
E